Workshops

 

Uiteraard nemen ook wij onze verantwoordelijkheid i.v.m. het corona virus. Op dit moment houden wij daarom geen workshops.

Onze winkel is wel gewoon iedere vrijdagmiddag en op afspraak geopend.

TotalisNaturales biedt verschillende workshops. Op facebook en op de activiteitenagenda hiernaast staan de data en tijden van geplande workshops. Het is ook mogelijk om maatwerk te leveren of een workshop te doen voor een besloten gezelschap of grotere groep. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Inschrijven voor de workshops of meer informatie: via het contactformulier of stuur een mailtje naar jack@totalisnaturales.nl

 

Workshops over bijenhouden en bijenproducten verwerken

Al deze workshops kosten 40 euro per dagdeel en 80 euro voor een dag. Dit is inclusief al het benodigde materiaal. De workshops worden gehouden bij TotalisNaturales. Kijk hier voor adresgegevens.

Tijdens de verschillende workshops krijg je natuurlijk informatie over het onderwerp en de producten. Daarnaast zijn er hapjes en drankjes van De jagende imker. Je neemt je producten mee naar huis.In het bijenseizoen (juni-september) is er de workshop "Imker voor een dag".

Gedurende deze dag loop je mee met de imker en leer je over wat er komt kijken bij het houden van bijen. Je gaat ook zelf, onder begeleiding , aan de slag als imker. En je eindigt met het oogsten van de honing en die ga je slingeren.

Je neemt een potje zelf geslingerde honing mee naar huis.

Ook biedt TotalisNaturales een workshop "Zalf maken".

In deze workshop van een dagdeel maak je zelf verschillende soorten zalf en een lippenbalsem.

Je maakt dit van bijenwas, honing en propolis en verschillende soorten kruidenolie en tincturen. De kruiden voor de olie verbouwen we zelf en daar maken we de olie en tinctuur van. Tijdens de workshop vertellen we meer over de werking van de verschillende kruiden. Je maakt zelf een keuze welk kruid het beste bij je past en daar maak je een zalf van. Uiteraard neem je alle gemaakte producten mee naar huis.In de workshop"Zeep maken" leer je zelf zeep maken van bijenwas en honing.

Volgens de koude methode maken we gietzeep in mallen. Daar kun je geurolie aan toevoegen of je maakt een scrubzeep. De workshop duurt een dagdeel, maar de zeep moet nog een tijd uitharden. Daarom neem je de zeep in de mallen mee naar huis om het te laten drogen. De zeep is puur natuur en goed voor de gevoelige huid.
De workshop "Bijenwasdoeken maken" geeft inzicht in hoe je bijenwasdoeken maakt. Bijenwasdoeken gebruik je om voedsel in te bewaren. Tijdens de workshop maak je twee wasdoeken van verschillende grootte. Met bijenwasdoeken kun je het gebruik van huishoudfolie terugdringen!

Tenslotte is het ook mogelijk om een workshop voor kinderen te organiseren, dit doen we op aanvraag. Tijdens deze workshop doen we verschillende knutselactiviteiten en gaan we (in een imkerpak) bij de bijen kijken.
 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Workshop Gans

Veel mensen staan tegenwoordig niet meer in contact met de natuur en het voedsel wat ze consumeren. Krijg de kans dit patroon te doorbreken. Niet meer achteloos een stuk vlees uit het schap in je winkelkarretje gooien en bereiden. En benut de gans die van oudsher op de Nederlandse menukaart stond.

Tijdens de workshop "Wilde gans op je bord" leer je hoe je een gans ‘slacht’ (uitsnijden) en wat voor heerlijke gerechten je allemaal van dit ganzenvlees kunt maken. Gedurende de workshop ga je ook daadwerkelijk vlees verwerken tot prachtige eindproducten zoals bijvoorbeeld worst van wilde gans, gerookte borst en paté van wilde gans. Alle vlees producten die je maakt neem je natuurlijk mee naar huis. Deze workshop duurt een dag en kost €100. De locatie is bij TotalisNaturales, kijk hier voor adresgegevens. Uiteraard word je gedurende deze dag volledig verzorgd met hapjes en drankjes en een lunch.

Inschrijven voor de workshop of meer informatie: via het contactformulier of stuur een mailtje naar jack@totalisnaturales.nl