Workshops

 

Uiteraard nemen ook wij onze verantwoordelijkheid i.v.m. het corona virus. Alle groepsactiviteiten zijn opgeschort. Onze winkel is wel gewoon iedere vrijdagmiddag en op afspraak geopend.

Mocht je interesse hebben in een workshop kun je je wel aanmelden, zodra er weer workshops gaan starten sturen we je dan eenmalig een bericht daarover.


TotalisNaturales biedt verschillende workshops. Op facebook en op de activiteitenagenda hiernaast staan de data en tijden van geplande workshops. Het is ook mogelijk om maatwerk te leveren of een workshop te doen voor een besloten gezelschap of grotere groep. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Alle workshops kosten 40 euro per dagdeel en 80 euro voor een dag. Dit is inclusief al het benodigde materiaal. De workshops worden gehouden bij TotalisNaturales. Kijk hier voor adresgegevens.

Tijdens de verschillende workshops krijg je natuurlijk informatie over het onderwerp en de producten. Daarnaast zijn er hapjes en drankjes van De jagende imker. Je neemt je producten mee naar huis.
In het bijenseizoen (juni-september) is er de workshop "Imker voor een dag".

Gedurende deze dag loop je mee met de imker en leer je over wat er komt kijken bij het houden van bijen. Je eindigt met het oogsten van de honing en die ga je slingeren.

Je neemt een potje zelf geslingerde honing mee naar huis.

Ook biedt TotalisNauralis een workshop "Zalf maken".

In deze workshop maak je zelf verschillende soorten zalf en een lippenbalsem.

Je maakt dit van bijenwas, honing en propolis en verschillende soorten kruidenolie en tincturen. De kruiden voor de olie verbouwen we zelf en de olie en tinctuur maken we daar van. Tijdens de workshop vertellen we meer over de werking ervan. 

In de workshop "Zeep maken" leer je zelf zeep maken van bijenwas en honing. Volgens de koude methode maken we gietzeep in mallen. Daar kun je geurolie aan toevoegen of je maakt een scrubzeep. Je neemt de zeep in de mallen mee naar huis om het te laten drogen.

De workshop "Bijenwasdoeken" maken geeft inzicht in hoe je bijenwasdoeken en maakt en waar je deze voor gebruikt. Met bijenwasdoeken kun je het gebruik van huishoudfolie terugdringen!Tenslotte is het ook mogelijk om een workshop voor kinderen te organiseren, dit doen we op aanvraag. Tijdens deze workshop doen we verschillende knutselactiviteiten en gaan we (in een imkerpak) bij de bijen kijken.


Inschrijven voor workshops of meer informatie: via het contactformulier of stuur een mailtje naar jack@totalisnaturales.nl