Welkom bij TotalisNaturales, de jagende imker

TotalisNaturales verkoopt verantwoorde natuurzuivere seizoensgebonden producten zoals wild, honing, jam, sappen en sambal van eigen teelt en grond. Al onze producten zijn op een verantwoorde manier biologisch geteeld en/of geoogst uit de aanwezige natuur in de Hoeksche Waard. TotalisNaturales probeert verspilling tegen te gaan, elk deel van de aanwezige grondstoffen worden zoveel mogelijk benut. Duurzaam benutten is ons motto, wees zuinig op de natuur dan is de natuur zuinig op ons.

Restproducten worden waar mogelijk verwerkt tot nieuwe producten.


Kom langs op de Oudendijk 47 in Strijen. Iedere vrijdag open van 13 tot 16 uur.

Aanpassingen in verband met corona.

Zoals iedereen hebben wij ook te maken met de corona maatregelen en passen wij onze activiteiten aan.

De workshops liggen op dit moment stil. Zdra dit weer kan zullen we deze weer vermelden op FB en deze website.

We merken dat ons dijkwinkeltje momenteel veelvuldig bezocht wordt. De producten die wij hebben zijn erg gezond, natuurlijk en soms ook weerstand verhogend. Vooral de honing en propolisproducten, zoals tinctuur en zalf zijn erg in trek. Dat geldt ook voor de honingzeep. Op dit moment hebben we naast de verschillende honing soorten, zoals lokale honing uit de Hoeksche Waard en de speciale honing uit Strandja, ook honingsoorten met stuifmeel, koninginnegelei en propolis, die extra gezond zijn.
De winkel blijft daarom wel open op vrijdagmiddag en op afspraak. Uiteraard nemen we de nodige hygiëne maatregelen.
Als je op bezoek komt in ons dijkwinkeltje laten we twee mensen tegelijk toe, meer niet. En we hebben graag dat je gebruik maakt van de pin-mogelijkheden.
Om ervoor te zorgen dat er geen langer persoonlijk contact is dan nodig, kun je van te voren een bestelling opgeven, dan zetten wij dit voor je klaar.

Bezorgen

Bij mensen die thuis moeten blijven kunnen wij bezorgen. Geef uw bestelling voor donderdag 17.00 uur door, dan bezorgen wij deze vrijdagochtend. Gratis in de Hoeksche Waard, tegen een kleine vergoeding op Goeree en Voorne Putten.


Kompas afhaalpunt

Sinds begin dit jaar kun je nu ook elke woensdag- en vrijdagmiddag vrijblijvend het Kompas ophalen bij TotalisNaturales op de Oudendijk 47 in Strijen.

Al geruime wordt het Kompas niet meer bezorgd in het buitengebied van Strijen. De twee trouwe bezorgers konden dit helaas dit niet meer, vervanging hiervoor blijkt niet simpel te regelen. Omdat het Dijkwinkeltje van TotalisNaturales elke vrijdagmiddag open is, hebben we met de bezorgdienst afgesproken dat dit nu kan fungeren als afhaalpunt voor diegene die het Kompas toch graag willen lezen. We hopen op deze manier het gemis van het Kompas in het buitengebied een beetje te kunnen opvangen. Oh ja, ook voor een praatje en een gratis bakje koffie bent u natuurlijk ook altijd welkom bij ons. We zijn elke vrijdagmiddag middag geopend van 13.00 uur tot 16.00 uur, graag tot ziens.

 

Producten

TotalisNaturales biedt bijen- en wildproducten. Van de bijen worden vooral honing en ook wasproducten voor verkoop aangeboden. Honing bestaat als voorjaarshoning  en zomerhoning. Ook kan honing vloeibaar zijn of crèmehoning. De smaak van honing wordt bepaald door de bloemen die de bijen bezoeken. TotalisNaturales verkoopt honing die afkomstig is van verschillende bloemen uit de omgeving. Ook op onze eigen grond staan veel verschillende fruitbomen en -struiken, die de bijen bezoeken. Van het fruit en de bessen maken wij op onze beurt weer biologische jams en sappen.

Als wild wordt voornamelijk gans verkocht. Nog onbekend bij veel mensen. Daarom worden naast de traditioneel gerookte ganzenborst ook andere producten aangeboden. Gans is van oudsher een bekend product in de Nederlandse keuken geweest waarvan het gebruik en het bereiden hiervan in het midden van de vorige eeuw langzaam in de vergetelheid is geraakt. Inmiddels wint dit prachtige vleesproduct weer aan populariteit.  De juiste bereiding van ganzenvlees is slow cooking (op lage temperaturen gedurende een lange tijd) en geeft een heerlijk en eerlijk stuk vlees. Om  bekend te raken met het eten van deze wildsoort heeft TotalisNaturales enkele heerlijke traditionele en minder traditionele producten op voorraad.

Deze producten kunnen regelmatig geproefd worden tijdens de workshops, presentaties en andere activiteiten. Kijk voor actuele informatie ook op facebook.